LENS Launch Event

Europe/Prague
Liblice, Czech Republic

Liblice, Czech Republic

Chateau Liblice, Liblice 61, 277 32 Byšice (35 km from Prague)
    • 09:00 09:30
      Arrival of Participants 30m
    • 09:30 11:00
      LENS General Assembly Meeting 1h 30m
    • 11:00 11:30
      Coffee break 30m
    • 11:30 13:00
      Joint General Assembly Meeting and Executive Board Meeting 1h 30m
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m
    • 14:30 14:40
      Opening and Welcome of LENS Launch Event 10m
    • 14:40 15:00
      The League of Advanced European Neutron Sources – Strengthening the European Neutron Ecosystem 20m

      Helmut Schober, Director, ILL

    • 15:00 15:15
      A Close Coordination with the Neutron Users 15m

      Christiane Alba-Simionesco, Chair, ENSA

    • 15:15 15:30
      Future of ESFRI 15m

      Jan Hrušák, ESFRI Chairman

    • 15:30 15:45
      Keynote LEAPS 15m

      Andrew Harrison, CEO, Diamond Light Source

    • 15:45 16:00
      Coffee break 15m
    • 16:00 17:00
      Panel Discussion I: Neutrons for excellent science and innovation 1h

      Keynote: Christian Rüegg, Member of the Board of Directors PSI
      Chair: Laszlo Rosta, Budapest Neutron Centre

      Panel:
      Christian Rüegg, Key note
      Katia Pappas, Technical University of Delft
      Thomas Brückel, JCNS
      Jean Moulin, BELSPO, Chair of the ESFRI Working Group on Innovation

    • 17:00 18:00
      Panel Discussion II: Long-term sustainability for neutron centres 1h

      Key note:
      Inmaculada Figueroa, Ministry of Economy, Industry and Competitiveness Spain, Member of the ESFRI Executive Board

      Chair:
      Jan Hrušák, ESFRI Chairman

      Panel:
      Inmaculada Figueroa, Key note
      Christian Chardonnet, Ministry of Higher Education, Research and Innovation, France ESFRI Delegate
      Philippe Froissard, Deputy Head of Unit, European Commission, DG RTD
      Xavier Reymond, Eidgenössisches Staatssekretariat für Bildung, Forschung und Innovation SBF

    • 18:00 18:15
      Closing Remarks 15m

      Jan Hrušák, ESFRI Chairman

    • 19:30 20:45
      Dinner 1h 15m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×