Nordic Particle Accelerator School, NPAS2016

Europe/Stockholm
E1406 (LTH)

E1406

LTH

http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
Anders Karlsson (LTH), Christine Darve (European Spallation Source ESS AB)
    • 08:45 09:00
      Welcome 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Anders Karlsson (LTH)
    • 09:00 09:45
      Introduction to Synchrotron Light Sources 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Sverker Werin (Max-IV Laboratory)
      Slides
    • 09:45 10:30
      Introduction to spallation sources 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Mats Lindroos (ESS AB)
      ESS Mats Lindroos
    • 10:30 10:45
      Coffee Break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 10:45 12:30
      Introduction to accelerator physics 1h 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Francesca Curbis (MAXIV LAboratory)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 14:00 15:00
      Exercise: Acc. Phys. 1h E2311 ()

      E2311

      Speaker: Dr. Teresia Olsson (MAXIV Lab)
      Exercises
      Solutions
    • 15:00 15:45
      Exercise: Acc. Phys. 45m E2311 ()

      E2311

      Speaker: Dr. Teresia Olsson (MAXIV lab)
    • 15:45 16:00
      Fruit break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 16:00 17:00
    • 18:00 20:00
      Welcome party at Botanic Garden 2h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1

      Pizza in the Botanical garden.
      We will meet at the Guest House at 17.45 and walk to the Botanical garden (10 minute walk). We will have lunch in the park behind the yellow building.
      If you know Lund you can go there directly.

    • 08:45 09:45
      Accelerator Physics&tools 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Sverker Werin (Max-IV Laboratory)
      Slides
    • 09:45 10:30
      Accelerator Physics&tools 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Sverker Werin (Max-IV Laboratory)
    • 10:30 10:45
      Coffee break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 10:45 11:45
      Accelerator Physics&tools 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Sverker Werin (Max-IV Laboratory)
    • 11:45 12:30
      RF: Cavities, waveguides 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Anders Karlsson (LTH)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 14:00 15:00
      Exercise: Computer simulations 1h E4115 ()

      E4115

      Speaker: Dr. Teresia Olsson
      Lattice file
      Paper
      Program
    • 15:00 15:45
      Exercise: Computer simulations 45m E4115 ()

      E4115

      Speaker: Dr. Teresia Olsson (MAXIV Lab)
    • 15:45 16:00
      Fruit break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 16:00 17:00
      Exercise: Computer simulations Choose projects 1h E4115

      E4115

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 18:00 20:00
      Tour of Lund and diner 2h E1406 ()

      E1406

      We meet outside the Cathedral (instructions on Tuesday) at 17.45 for a guided tour through Lund.
      After this we will have dinner at a restaurant downtown Lund, called Grand Hotel.

    • 08:45 09:45
      Magnet Technology 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Franz Bødker (Danfysik)
      Slides
    • 09:45 10:30
      Magnet Technology 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Franz Bødker (Danfysik)
    • 10:30 10:45
      Coffee break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 10:45 11:45
      Cyclotrons 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Pauli Heikkinen (Jyväskylä Universities)
      Slides
    • 11:45 12:30
      Vacuum techniques 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Pauli Heikkinen (Jyväskylä Universities)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 14:00 15:00
      Exercise: Beam diagn.+RF 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Project group 1,3,6 and 7 in room 2311 Project group 2,4 and 5 in room 2517
      notes
      Slides
    • 15:00 15:45
      Exercise: Beam diagn.+RF 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 15:45 16:00
      Fruit Break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 16:00 17:00
      Project 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 18:00 20:00
      Activity 2h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 08:45 09:45
      Production of Synchrotron radiation 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Pedro Fernandes_tavares (MAXIV Lab)
    • 09:45 10:30
      From Theory to ESS accelerator 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Mohammad Eshraqi (ESS)
      Slides
    • 10:30 10:45
      Coffee break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 10:45 11:45
      From Theory to ESS accelerator 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Mohammad Eshraqi (ESS)
    • 11:45 12:30
      Applications to Particle Physics 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Erik Adli (University of Oslo, Norway)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 14:00 15:00
      Exercise: Beam diag.+RF 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 15:00 15:45
      Exercise: Beam diag.+RF 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 15:45 16:00
      Fruit break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 16:00 17:00
      Projects 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 18:00 20:00
      activity 2h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 08:00 18:00
      Excursion to Ven and Tycho Brahes Stjerneborg 10h E1406 ()

      E1406

      We spend the whole day at the beautiful Island of Ven. We start at the train station (time will be announced but ≈8.30). We take the train to Landskrona and a short bus tour to the harbour. There we take the boat to Ven. At Ven we rent bicycles and bike to the small town of Backafall (4 km) where we have lunch. Then we go to the Tycho Brahe museum where we have a laboratory measurement session and a guided tour. We then go back to Lund by bike-boat-bus-train. We are probably back at 8 pm, so it will be a long day. At the Tycho Brahe museum there is a cafeteria where one can get something to eat.
      notes
    • 08:00 18:00
      Project 10h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 08:45 09:45
      Pushing the Frontiers 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Prof. Erik Adli (University of Oslo, Norway)
    • 09:45 10:30
      Laser Wakefield Acceleration 45m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Olle Lundh (Lund Laser Lab)
    • 10:30 10:45
      Cofee break 15m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 10:45 11:45
      Medical applications 1h E2311

      E2311

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Lars Præstegaard (Aarhus University Hospital)
      Slides
    • 11:45 12:30
      Medical applications 45m E2311

      E2311

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Speaker: Dr. Lars Præstegaard (Aarhus University Hospital)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 14:00 17:00
      Project 3h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 08:35 10:30
      Presentation of projects 1h 55m E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
      Each group prepares a 15 minute presentation. In the presentation you describe your project and give the results. We have 5 minute break between each presentation and a coffee break at 10:45.
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m E2517

      E2517

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 11:00 13:00
      Presentation of projects 2h E2517

      E2517

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h E1406

      E1406

      LTH

      http://www.eit.lth.se/index.php?ciuid=1021&coursepage=5700&L=1
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×